Fjärrkontrollen

Fjärkontrollen är lagom tung och ligger bra i handen. Det bästa med den är batteriluckan då den antagligen inte kommer att gå sönder i första taget - och skulle den det så finns ändå en "hake" därunder som gör att batterierna aldrig kommer att glappa. Nu slipper jag igen-tejpade batteriluckor!

Jag gillar att tangentbordet på baksidan är avdelat på mitten (av batteriluckan) då det gör att alla knappar kan nås från antingen den ena eller den andra tummen. Jag tycker inte att det var särskilt svårt att vänja sig vid den, då jag skriver mycket mail och sms på min smartphone och redan är van att använda tummarna för varsin sida av tangentbordet. Ett heldraget tangentbord hade varit svårare att använda.

En stor nackdel är att tangentbordet inte går att använda till alla appar. I många fall måste man ändå använda piltangenterna i ett "in-app-tangentbord". Detta tyckte jag var väldigt konstigt? Borde inte apparna vara kompatibla med tv-modellen?

En annan nackdel med handkontrollen är färgen. Eftersom gummiknapparna alltid kommer att ligga mot bordsyta eller soffa tror jag att de lätt blir smutsiga och kanske riskerar man att gnugga bort symbolerna från knapparna om man gnuggar för hårt.

Vad gäller funktionen att använda fjärrkontrollen som pekare, i stil med Wii-kontrollen, tycker jag att Philips har misslyckats. Jag vet inte om jag fått ett måndagsexemplar (eftersom jag sett andra som tycker att den är bra) eller om den faktiskt är så dålig som jag upplever den. För mig fungerar den väldigt dåligt och är inte särskilt känslig för rörelser alls. I de flesta fall fungerar den inte över huvud taget, pekaren står stilla hur mycket jag än rör på fjärrkontrollen. Jag skulle hellre se att funktionen togs bort än att den finns och inte fungerar. Hellre ett irritationsmoment mindre, än en extra funktion som fungerar dåligt.

På det stora hela gillar jag ändå fjärrkontrollen och, som någon annan skrev, så väger fördelarna tyngre än nackdelarna.