2D till 3D

Jag har sedan tidigare en 3D-TV och för att vara ärlig så har jag verkligen inte utnyttjat 3D: n överhuvudtaget det senaste året. Det var roligt i början, och vi testade att se några 3D-filmer, men det känns alltid lite omständigt att se på film i 3D. Det finns inte så stort utbud i filmväg och det är inte så roligt att mysa i soffan med ett par glasögon på sig. Eftersom 3D-glasögonen inte är personliga, så sitter de inte särskilt bra på mig och jag får ofta rätta till dem. Detsamma gäller glasögonen som följer med denna TV. Ett stort plus är dock att det medföljer fyra par, vilket är jättebra om man är en familj, eller om man bjuder över några kompisar på filmkväll.

Med denna TV så kan man konvertera 2D till 3D och genast blir det lite lättare att utnyttja 3D-funktionen. Med bara något knapptryck så är konverteringen gjord. Och det fungerar förvånansvärt bra. Jag testade att konvertera både en animerad film och en vanlig spelfilm, båda i HD-kvalitet. Bilden är fortfarande väldigt skarp och färgerna behålls. Dessutom går det att ställa in djupet på 3D:n. Risken finns dock att detta är något som bara är roligt i början och att jag snart kommer att glömma bort denna funktion och se på TV som vanligt igen. (Men det var ganska roligt att spela MarioKart i 3D).

Det finns även en funktion som gör det möjligt för två personer att spela TV-spel i helskärm, där de vanligtvis ser spelet på halva skärmen. Jag får inte detta att fungera, för jag kan inte välja det läget. Det enda spelet jag har där spelarna har varsin halva av skärmen är MarioKart till Wii, och det är väl möjligt att detta spel inte är kompatibelt med den funktionen. Så tyvärr kommer jag inte att kunna testa två spelare-läget.