Ambilight

Innan TV:n kom trodde jag att ambilight skulle vara en kul grej att testa, men inte något som jag skulle använda i längden. Jag tänkte att det nog mest skulle vara störande och inte fungera särskilt bra mot min röda mönstrade tapet. Vad fel jag hade!

Vid installationen fick jag ställa in vilken färg det var på väggen bakom TV:n, redan här blev jag förvånad, och jag valde såklart röd. Skeptikern i mig trodde ändå inte att det skulle göra någon skillnad, men jag fick förvånas igen! Andra kvällen tittade vi på film här hemma och färgerna i ambilighten fungerade förvånansvärt bra mot den röda väggen och även gröna ljusfärger (som är raka motsatsen till rött) kom fram bra.

blå ambilight

Sedan TV:n kom, för drygt en vecka sedan, har vi haft på ambilighten hela tiden. När jag stängde av den för att se skillnaden kändes hela TV-upplevelsen sämre och bilden så platt! Nu har jag vant mig vid ambilight och tror inte att jag vill vara utan någonsin igen. Tycker verkligen att det lyfter både tittarupplevelsen och rummet i sig. Att det dessutom är energisnåla lampor gör att man kan ha på ambilight utan att oroa sig för att elräkningen blir en chock.