Ris, ros och Youtube

Då har det snart gått en vecka sedan jag installerade min Philips-Tv och jag hittar fortfarande nya funktioner jag har nytta av. Först ut var den härliga Youtube-appen som till en början gjorde mig rejält besviken. Det gick inte att utnyttja fjärrens tangentbord utan istället fick man sitta och mata fram bokstav efter bokstav. Min glädje blev dock stor när jag insåg att jag kunde koppla min iPhone till appen. Där kunde jag lätt hitta de filmer jag sökte för att sedan spela upp dem på TV:n.

Viaplay-appen är ännu något av en besvikelse. Jag brukar köra via mitt Playstation 3 eller datorn och där blir det sn smidig övergång när filmen ändar videokvalitet. Philips-appen lämnar dock en svart bild i någon millisekund. Det hade kanske inte varit några problem om detta skedde en gång, men när man tittar på en fotbollsmatch så sker detta hela tiden. Kanske beror det på att jag kör trådlöst, vilket jag i och för sig också gör på PS3. Uppkopplingen är på 100 Mbps, så det borde inte vara några problem. Men det är ändå skönt att slipa koppla upp externa apparater för att titta på Viaplay.

Jag saknar en SVT Play-app. Visserligen så går det att komma åt SVT Play via webbläsaren, men det går där inte att starta helskärm.

Jag hittade den senaste smarta funktionen idag när jag laddade ner appen My Philips Remote till iPhone. Med den appen så kan jag inte bara styra TV:n utan även streama bild både till och från TV:n. Jag kom också på att jag kan använda en tv-guide i min TV via internet istället för från digitalutbudet vilket i sin tur gjorde att jag kunde byta till kanalen direkt ifrån TV-guiden i telefonen.

Ambilight är en schysst effekt, men jag tror att min TV står lite för långt ifrån väggen. Det hade säkert varit ännu mer effektfullt om TV:n hängt på väggen. Ibland känns uppdateringen dock lite långsam vilket stör mig något.

En bugg jag varit med om är att efter ha lekt lite i menyerna så hängde sig bilden. Jag hörde ljudet men skärmen förblev svart tills jag startat om apparaten. Attman inte kan starta TV:n genom att trycka på en kanal-knapp är också en miss.

Näst på tur står test av 3D-funktionen då vi faktiskt skall hyra film för första gången på flera år.