Up and running

Så är då denna TV installerad och klar. Installationen gick förvånansvärd smärtfritt och Philips tycks ha lärt sig av sin tidigare kritik. En liten och enkel instruktionsbok var bifogad och givetvis fanns det också en tjockare version av boken för oss nördar. Det man behövde till att börja med, så som fjärrkontroll, 3D-glasögon och instruktionsbok låg smidigt förpackat i toppen av lådan. Stativet var snabbt monterat med det medskickade mutiverktyget och det är första gången jag sett den lösningen. I vanliga fall har jag alltid fått ha med mig mina egna verktyg när jag installerat TV-apparater.

Fjärren i sig är ju unik med sitt tangentbord på baksidan, men jag gillade lösningen med batteriluckan. En liten knapp istället för en flik gör att inga barn kan öppna luckan och slarva bort batterierna. Fjärren fungerar också som ett pekverktyg när man använder Smart-funktionerna. Den är inte lika känslig som en Wii-kontroll, men ändå en mycket bra funktion.

Installationen var som sagt var enkel. En intuitiv meny gick igenom alla steg ett efter ett. Smartast var att TV:n kände av vilka HDMI-enheter som var igång. Mitt Playstation 3 kände sedan av att jag kopplat in en 3D-tv.

Det första problemet jag stötte på var just i Smart-läget. Jag var uppkopplad mot nätet och skulle välja Viaplay-appen (som var förinstallerad). Plötsligt kopplade TV: ifrån internet och skickade mig till ett demoläge. Detta hände flera gånger, men vid omstart ville TV:n uppdatera mjukvaran. Efter det fungerade det bättre.

Nu skall jag fortsätta testa funktionerna och jag återkommer med fler kommentarer.


Smart förpackade tillbehör.


Enkelt att montera stativet.


Smart batteri-lucka